Waarom MOET jij sporten?!?

Waarom MOET jij sporten?!?

Zelf sporten wij het liefst zo vaak mogelijk, en als het kan de hele dag. Nou weet ik dat er genoeg mensen zijn die dat maar raar vinden, en dat snappen wij ook wel. Waarom sport jij zelf? Wat beweegt jou om te sporten?

Sporten en afvallen

Heb jij de blog over de energiebalans gelezen? Daarin gaven wij aan dat voor afvallen meer nodig is dan alleen sporten. Het merendeel van de mensen die alleen sport om gewicht kwijt te raken geeft na een tijdje op, aangezien het resultaat vaak te langzaam gaat en er al helemaal geen plezier is. Ik doe bijvoorbeeld ook geen dingen die ik én niet leuk vind én mij niks opleveren. 

Iedereen begrijpt dat bewegen belangrijk is voor je gezondheid, al laat het gezondheids effect zich pas op langere termijn voelen. Maar bewegen doe je niet alleen voor je gezondheid, je wordt er soepeler, fitter en vaak energieker van en zorgt dus voor vrijheid. Sporten geeft je ook meer focus en een voldaan gevoel. Al deze gevoelens werken door in het dagelijks leven. 

Heb je jezelf wel eens 1 van de volgende vragen gesteld? Maar hoe kan jij het sporten volhouden? Met welke doelstelling sport jij? Zijn deze doelen haalbaar? Hoe controleer je of je je doelstelling haalt? Ervaar jij plezier hierin? Past het bij je? Krijg je genoeg support in je omgeving? 

Personal training & small group training bij Studio Fitt

Bij Studio Fitt proberen wij de trainingen niet alleen effectief te laten zijn maar verwerken ook plezier en zorgen wij voor een succesbeleving bij jou. Vandaar die mooie airbike en alle burpees die jullie zo graag doen ;-) 

Zou jij het niet fijn vinden om van dat ‘moeten’ af te komen? Het is leuk om te doen of het nou resultaat geeft of niet. Dat je goed beweegt, geeft je steeds meer vrijheid in het leven. Schakel een van onze coaches in en kies voor personal -of small group training als jij graag van het moeten af wilt komen. Zo houd je een fit en energieker leven een stuk makkelijker vol!