Fysiotherapie vs personal training: voorkomen is beter dan genezen

Fysiotherapie vs personal training: voorkomen is beter dan genezen

Het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’ is op veel situaties van toepassing en wat het menselijk lichaam betreft, geldt dat nog net een beetje extra. Wij weten hoe vervelend het is om fysieke ongemakken te ervaren juist wanneer je hard op weg bent om je doelen te behalen. 

Bij Studio Fitt en Fysio Centrum Utrecht staat de gezondheid van onze klanten voorop en zijn wij van mening dat veel fysieke klachten voorkomen kunnen worden. Daarom krijgt elk (nieuw) lid van Studio Fitt een GRATIS medisch consult bij Fysio Centrum Utrecht, hierin krijgt u een persoonlijk advies over uw (beginnende) klacht. We analyseren welke oplossing het beste bij uw vraag past: aanpassing in training, starten met fysiotherapie of in uitzonderlijke gevallen een huisartsbezoek. Bij Studio Fitt is er een nauwe samenwerking tussen fysiotherapeut en personal trainer wat ervoor zorgt dat wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.

 

Wat zeggen personal trainer Bo van Studio Fitt en fysiotherapeut Tom van FCU over deze samenwerking?

  • Bo:

Juist omdat je als personal trainer anders naar het lichaam kijkt dan een fysiotherapeut is de samenwerking tussen FCU en Studio Fitt erg prettig. Uit ervaring weet ik dat goed trainen een minimale vereiste is om resultaat te behalen, dus zorg ik dat oefeningen technisch goed worden uitgevoerd en dat dit gebeurt op de juiste intensiteit, rekening houdend met de fysieke mogelijkheden van de klant. Ondanks deze persoonlijke aandacht ligt het risico van fysieke pijntjes op de loer, en dat is het moment dat de fysiotherapeut om de hoek komt kijken. Blokkades in het lichaam laten verhelpen of een dry needling behandeling kan ervoor zorgen dat ik weer stappen kan maken met mijn klanten. De snelle communicatie tussen fysiotherapeut en personal trainer werkt enorm prettig voor alle partijen, dus ook de klant.

  • Tom:

Training is een belangrijk onderdeel van een volwaardig fysiotherapeutische behandeling. Als dit onder begeleiding kan van iemand die verstand heeft van veilig bewegen, is dit natuurlijk een fantastische meerwaarde. Het geeft als fysiotherapeut een goed gevoel als je jouw patiënt kan laten trainen door een trainer die je vertrouwt en waar je korte communicatielijnen mee hebt. Andersom werkt het ook: als Bo ergens tegenaan loopt met zijn sporters, kunnen we snel schakelen en die persoon weer spoedig pijnvrij laten bewegen. Hoe sneller je een klacht kan behandelen, hoe minder risico op langdurige pijn.

 

Bij Studio Fitt zijn beide specialismen onder 1 dak te vinden, een afspraak maken kan door ons een bericht te sturen via social media of contact Studio Fitt contact FCU